Medzi Prešovom a Bardejovom budú chodiť namiesto vlakov autobusy

07.05.2024 Prešov

Prešov 7. mája (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upraví od štvrtka 9. mája od 9.00 h do štvrtka 30. mája do 15.45 h dopravu na trati Prešov - Šarišské Lúky a trati Prešov - Šarišské Lúky - Bardejov. Dôvodom je výluka, ktorá si vyžiada trojtýždňové pozastavenie prevádzky všetkých vlakov premávajúcich na týchto úsekoch a ich nahradenie autobusmi náhradnej autobusovej dopravy. TASR o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Cestovný poriadok autobusov kopíruje časy príchodov a odchodov vlakov v konkrétnych staniciach. Vzhľadom na nepredvídateľnosť cestnej premávky sa však podľa Drevického v priebehu dňa môžu vyskytnúť meškania.

Autobusy nahradia osobné a diaľkové vlaky v úseku Prešov - Šarišské Lúky a späť a osobné vlaky na linke Prešov - Bardejov v celom ich úseku. Výnimkou je 9. máj, keď vlaky Os 9208 a Os 9212 budú nahradené autobusmi iba v úseku Šarišské Lúky - Prešov.

Dopravca zároveň upozorňuje cestujúcich, že počas konania výluky v úseku Prešov - Bardejov nebudú obsluhované železničné zastávky Hertník a Šiba z dôvodu uzatvorenia cesty medzi týmito obcami. Cestujúcim odporúča využiť prímestskú autobusovú dopravu.

Autobusy budú pre zabezpečenie plynulosti jazdy zastavovať na autobusovej zastávke Kapušany, ZŠ namiesto železničnej stanice a na autobusovej zastávke Raslavice, Hlavná namiesto železničnej stanice Raslavice.

Všetky obmedzenia sú zverejnené na webstránke ZSSK a aj zapracované v cestovnom poriadku vo vyhľadávači na webe ZSSK.

ZSSK pristúpila k dočasnej zmene cestovného poriadku pre rekonštrukciu cestného mosta nad železničnou traťou v gescii mesta Prešov a Prešovského samosprávneho kraja a súvisiace práce, ktoré realizujú Železnice Slovenskej republiky.
 

Vyberte región